Definitief verlost van ongewenste haargroei door middel van laserontharing.

Wat is laserontharing?

De energie van de laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig aangetast raken, dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is.

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt op het te behandelen gebied geplaatst.   De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment dat zich onder de haarfollikel bevindt, geabsorbeerd.   De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor het haar veilig en voorgoed gaat uitvallen.

Hoe gaan we tewerk?

Vooraf wordt er een intake uitgevoerd waarbij je uitleg krijgt en er gekeken wordt naar jouw huid- en haartype.  Nadien voeren we een test uit om te zien hoe de huid reageert.    Daarna wordt de te behandelen zone geschoren met een scheermesje, wordt er een lasergel aangebracht en kan de behandeling starten.  

Wat na de laserbehandeling?

Na de laserbehandeling is er geen sprake van gevoeligheid.  De huid kan hoogstens wat roodheid vertonen en soms een lichte zwelling vertonen.  Dit is een normale, gewenste reactie en deze neemt na een uur na de behandeling reeds af.  Je kan onmiddellijk na de behandeling je gewone werkzaamheden hervatten.  De huid is wel nog wat kwetsbaar en het advies is om voorzichtig te zijn met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.   Bescherm je huid gedurende de gehele behandelperiode goed met zonnebrandcrème.   Binnen een 3-tal weken na de behandeling zullen de haren vanzelf uitvallen.  

Prijslijst

Bikini sliprand

€95,00

Bikini triangle

€130,00

Bikini brazilian

€180,00

Oksels

€100,00

Onderbenen

€240,00

Bovenbenen

€260,00

Volledige benen

€400,00

Décolleté

€70,00

Bovenlip

€60,00

Kin

€60,00

Tussen wenkbrauwen

€50,00

Streep op buik

€75,00

Jukbeenderen

€80,00

Bovenarmen of onderarmen

€150,00

Bovenarmen of onderarmen heren

€150,00

Volledige armen

€200,00

Billen

€150,00

Borst heren

€200,00

Handen

€90,00

Baard

€220,00

Wangen

€120,00

Hals

€120,00

Voeten

€90,00

Rug

€350,00

Buik

€200,00

Snor

€70,00

FAQ

Kan laserontharen de hele zomer lang?

Je kan 1 tot 2 weken voordat je op vakantie vertrekt nog behandeld worden.  Een voordeel is dat de haartjes dan precies gaan uitvallen aan het begin je vakantie waardoor je er geen omkijken naar hebt.  Heb je een mooi bruin kleurtje meegekregen tijdens je vakantie, dan wordt er best een maand gewacht na je vakantie om de volgende behandeling te laten doorgaan.  

Om de hoeveel tijd moet de behandeling doorgaan?

Een kuur van elke 6 tot 8 weken is het meest effectief, echter heeft een langere tussenpoze van bijvoorbeeld 10 of 12 weken in de zomer nauwelijks invloed op de effectiviteit van het eindresultaat.

Mag is scheren of harsen tijdens mijn laserontharingskuur?

Scheren mag.  Maar omdat de haartjes twee tot drie weken na de behandeling uitvallen, is scheren misschien niet eens nodig.  

Harsen, epileren of threading (epileren met touw) mag helemaal niet meer éénmaal je met laserontharing bent begonnen.  Deze methoden verwijderen ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor laserontharing?

Biologisch gezien is er elke keer dat je de praktijk bezoekt circa 15% van de haren in de actieve groeifase.  Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht.  Om deze reden zijn er gemiddeld een 6-tal behandelingen nodig.  Als de haargroei door andere invloeden wordt gestimuleerd (hormonen, medicatie of andere interne factoren) kan het aantal behandelingen iets variëren.