COSMELAN BEHANDELING

Hormonale pigmentvlekken, ook wel ‘melasma’ of ‘zwangerschapsmaskers’ ontstaan door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap of tijdelijke hormonale stoornissen in combinatie met overmatig en onbeschermd zonnen.
 
Wilt u uw hormonale pigmentvlekken behandelen? De Cosmelan behandeling van Body & Skin Clinic verbetert hormonale pigmentvlekken gevoelig en voorkomt nieuwe huidverkleuringen.
 
WAT IS EEN COSMELAN BEHANDELING?

De Cosmelan behandeling is inmiddels al 25 jaar een erkende behandeling voor pigmentvlekken, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd).
 
De Cosmelan behandeling heeft als doel de tyrosinase in de verschillende fasen van pigmentvorming af te remmen, waardoor hyperpigmentatie sterk zal verminderen of zelfs geheel verdwijnt. De resultaten variëren per persoon en per behandeling.
 
HOE VERLOOPT EEN COSMELAN BEHANDELING?

Als u kiest voor een Cosmelan behandeling dan zullen onze experts uw melasma behandelen met een gezichtsmasker. 6 tot 12u na de behandeling verwijdert u het gezichtsmasker thuis met water.
 
De eerste twee dagen na de melasma behandeling is uw huid rood en voelt ze licht trekkerig of branderig aan. Om die ongemakken te verzachten, brengt u Hydra-vital factor K/Anti Aging Flash Cream aan.
 
Op de derde en vierde dag merkt u dat uw oude huid begint te vervellen. Bij een iets lichter huidtype zal dit iets sterker naar voor komen. Vanaf de vijfde dag ziet uw huid er opnieuw gezonder en glanzender uit.
 
De nazorg thuis is belangrijk voor een mooi resultaat. Hoe vaak u de verzorgende crème gebruikt, hangt af van uw pigmentatie en huidtype. We raden aan om het product 2 maanden tot 1 jaar na de melasma behandeling aan te brengen.